Sterke webteksten en andere online content

Sterke webteksten geven antwoord op vragen van je klanten. SEO-geoptimaliseerde teksten zorgen voor vindbaarheid van je website. Een duidelijke structuur en de taal van je klant houden bezoekers geboeid. En een onweerstaanbare call-to-action of een gerichte taak trekt ze over de streep.

Laat mij je helpen met je webteksten

Webteksten laten schrijven

Je gaat een nieuwe website maken of je wilt je bestaande webteksten een oppepper geven. Dan kun je je webbouwer er op los laten. En je kunt zelf gaan zwoegen om je verhaal op papier te krijgen.

Of je kunt een ervaren tekstschrijver je webteksten laten schrijven. En die tekstschrijver ook laten meedenken over de gebruiksvriendelijkheid van je website. Dan krijg je:

 • een vindbare website,
 • een structuur die de bezoeker helpt,
 • teksten die de vragen beantwoorden van jouw bezoeker (dat is dus SEO),
 • taal die jouw bezoeker gebruikt en die lekker leest.

Webteksten voor overheid

Overheidswebsites zijn een verhaal apart. De websites van gemeentes, ministeries en aanverwante organisaties hebben meestal heel veel pagina’s, met heel veel tekst. Het zit nu eenmaal in de aard van beleidsambtenaren om alle regels en informatie de wereld in te willen sturen. (Ik mag dat zeggen. Ik was er ooit zelf een.)

Het probleem is dat mensen niet op zoek zijn naar informatie over beleid dit en regels voor dat. Ze willen ‘een subsidie aanvragen voor de isolatie van de woning’, ‘een paspoort verlengen’ of ‘het rekeningnummer wijzigen voor de kinderbijslag’. Niets minder en zeker niets meer.

Overheidswebsites zijn daarom ook een vak apart. Voor verschillende overheidswebsites (her)schreef ik webteksten:

 • in eenvoudig Nederlands (B1),
 • toegankelijk (ook voor blinde en dove mensen),
 • met alleen die informatie waar iemand op zit te wachten.

Andere online content laten schrijven

Je website is geen statisch gebeuren: je bedenkt nieuwe diensten of gaat nieuwe producten verkopen, je wilt nieuwtjes melden, veelgestelde vragen opnemen of het beleid verandert. Je webteksten moet je regelmatig aanpassen. Ook daarvoor kun je mij inschakelen.

Nieuwsbrieven

Met een nieuwsbrief bouw je een band op met je doelgroep. Maar alleen als je hen waardevolle informatie biedt. Prikkelende koppen, informatieve artikelen en zo geschreven dat de teksten snel te lezen zijn. Zulke nieuwsbrieven schrijf ik graag voor je. En als je wilt, verstuur ik ze ook.

Blogs

Klanten zoeken op internet naar informatie over producten en diensten. In een zakelijk blog kun je hen interessante informatie geven. En daarmee jouw deskundigheid laten zien. Zo krijg je meer naamsbekendheid, interactie en leads. Ik geef je tips om zelf te bloggen. Of je laat mij SEO-vriendelijke blogposts schrijven.

En verder:

 • Digitale magazines
 • E-mails
 • Online jaarverslag
 • Vacaturetekst